Scheidingsproblematiek

Een scheiding is vaak een emotionele periode. Soms is er sprake van conflict, strijd, boosheid, … Deze emotionele periode kan de ex-partners helpen om van elkaar los te komen en een nieuwe periode te beginnen. 

We spreken pas van een hoog-conflictueuze scheiding of 'vechtscheiding' als er sprake is van veelvuldige en lang aanslepende conflicten en onderling wantrouwen. Door langlopende meningsverschillen is de scheiding zeer complex geworden .

Niet alleen de ex-partners, maar ook kinderen, familie, vrienden, scholen of andere organisaties worden betrokken in het conflict. Door de achterdocht en het wantrouwen wordt het steeds moeilijker om tot een oplossing te komen. 

Ook kinderen zijn slachtoffer

Hoog-conflictueuze scheidingen of 'vechtscheidingen' hebben een impact op kinderen. De ruzies tussen ouders kunnen zo heftig zijn en lang duren, dat het voor kinderen ernstige gevolgen kan hebben. Ze voelen zich bijvoorbeeld gedwongen om partij te kiezen voor een van de ouders. Of ze willen de andere ouder niet meer zien. Of ze gaan zich juist als ouder gedragen naar een of beide ouders. Een vechtscheiding kent alleen maar verliezers. 

Zoek je hulp?

Ben je betrokken bij een hoog-conflictueuze scheiding of 'vechtscheiding'? Ken je iemand die hierbij betrokken is en maak je je zorgen over de kinderen? Contacteer 1712. Professionele hulpverleners helpen je.Bel, mail, chat in alle vertrouwen

Bel, mail, chat in alle vertrouwen

Je kunt met 1712 bellen, chatten of mailen. 1712 is telefonisch te bereiken op het nummer 1712. Daarna kies je je provincie en je wordt doorverbonden. 

  • Het telefoon- of chatgesprek is gratis.
  • Het gesprek blijft vertrouwelijk.
  • Jouw oproep naar 1712 verschijnt niet op de telefoonrekening
  • Je hoeft niet te zeggen wie je bent.


BEL MAIL CHAT 1712

BEL 1712

BEL 1712

Van maandag tot en met vrijdag
van 9:00 tot 18:00

Mail 1712

Mail 1712

24uur op 24 uur bereikbaar
7 dagen op 7

1712 Chat

1712 Chat

Van maandag tot donderdag
van 13u tot 17u en van 18u tot 22u